Om nästa föreställning

Torsdag 8 november kl 19.00 på Industrimuseet.
Passionerad kärlek och våld i nära relationer.
Bizets Carmen var starten på den verklighetsförankrade operan som skildrar realistiska människor och blev med sina berömda musikstycken världens mest spelade opera
Förutom att ge oss relevant bakgrundsinfo om verket kommer Lars Walldov som vanligt att ta oss med på hisnande musikupplevelser och mängder med intressanta anekdoter.

Längd: ca 1 tim. 30 min.
Fri entré, fika står på borden

Foto: Olof Eriksson Bromölla

 

 

Söndag 11 november kl 16.00 på Humlescenen

I Malmö Operas turnerande kammaropera möter vi den frihetsälskande Carmen och den samvetsgranne José. För hennes skull sviker han plikten, glömmer fästmön och blir kriminell.
När Carmen blir intresserad av en annan man blir José så svartsjuk att han vill ta livet av henne. Carmen är en opera om passionerad kärlek och våld i nära relationer. Vad händer i en människa när hon utsätts för krav hon inte kan möta då det enda hon vill är att känna sig fri? Framförs på svenska.

Två timmar inkl paus:Fika säljes i pausen

Lördagen den 13 oktober kl 19.00 på Humlesscenen

 – Lögnen är en berättelse om två gifta par, som beter sig som allt annat än gifta. En kyss utanför en butik. En parmiddag i kras. Lögner som blir sanningar och sanningar som blir lögner. Det går i rasande fart där ingen eller inget går säkert, säger Viktor Tjerneld, regissör.

Berättelsen börjar när paret Paul och Alice bjudit in sina vänner Michel och Laurence på middag. Strax innan gästerna ska anlända berättar Alice för Paul att hon av en slump sett Michel kyssa en annan kvinna på stan. Ska hon berätta för sin vän Laurence? Och varför försöker Paul övertyga henne om att inte berätta? Har han också något att dölja?

Berättelsen är full av överraskningar och vändningar. Direkt när vi tror att vi har löst gåtan kommer det en ny. Så fort huvudpersonerna tror de kommit undan med en lögn så hamnar de i en ny rävsax, fortsätter Viktor Tjerneld.

De två gifta paren spelas av Sanna Krepper, Fredrik Evers, Lotta Östlin Stenshäll och Peter Järn. Florian Zellers pjäser har översatts till flera språk och har spelats över hela världen, han räknas enligt The Guardian till ”Den mest spännande nya dramatikern i vår tid”.

Alla foton av Sören Viks